Legyen zöldebb a Föld - Újrahasznosított lenvászon szatyrokat kaptak ajándékba a Földvár Bölcsődébe járó családok

Föld Napja
Intézményünk szívügyének tartja, hogy a lehetőségeinkhez mérten mindent megtegyünk azért, hogy környezettudatosabb szemléletben dolgozzunk és neveljük a ránk bízott gyermekeket.
Szelektíven gyűjtjük a szemetet, komposztálunk, használt sütőolajat gyűjtünk. Bölcsődénk egyik profilja a környezet tevékeny megismerése, hiszen a közeli Erzsébet Liget és az Élővíz-csatorna sok olyan lehetőséget biztosít számunkra, melyek a hozzánk járó gyermekeknek lehetővé tesztik a környezet szépségének megismerését. Azért is fontos a Föld megóvása, hogy gyermekeink, unokáink is láthassák, tapasztalhassák sokszínűségeit, varázslatos tájait állatait.
A Földvár Bölcsődébe járó gyermekek ugyan még picik ahhoz, hogy megértsék miért is fontos a Föld megóvása, de hisszük, hogy az az apró magocska amit most elültetünk bennük, a későbbiekben megmutatja igazi értékét és talán mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a felnővő generáció még jobban odafigyeljen bolygónkra, környezetünkre. Ezért választottuk áprilisi tevékenységeink témájának az ültetést, hajtatást, veteményezést, amibe a gyermekek nagy örömmel vetették bele magukat. Csoportonkénti felosztásban lejjebe a linkekre kattintva megnézhetik a tevékenységekről készült fényképeket.
A szülők pedig a környezettudatosság jegyében újrahasznosított lenvászonból készült táskát kaptak ajándékba, hogy a nehezen lebomló nejlonszatyrok helyett ezzel tudjanak menni bevásárolni, vagy gyermekeik bölcsődei felszerelését ebben tudják behozni.
Védjük együtt a földet, vigyázzunk környezetünkre!
Pillangó Csoport
Szimba Csoport
Micimackó Csoport
Süni Csoport
Katica Csoport
Napocska Csoport
Méhecske Csoport
Mókuska Csoport